søndag 24. februar 2013

Falafelburger

Denne oppskriften fungerer også fint til å lage vanlige falafel-baller. Denne oppskriften fungerer best med kikerter som er nokså faste. Du kan enten koke selv, slik at du har full kontroll på konsistensen, eller kjøpe økologiske som ofte er litt fastere. Til nøds kan du bruke coop sine, da disse også er nokså faste - men jeg vil anbefale økologiske!

Falafelburger
ca. 6 burgere

340 g kikerter (ferdig kokte)
3 1/2 små sjalottløker
3 fedd hvitløk
1/3 chili (uten frø - alt etter hvor sterkt du liker det)
1 stor håndfull fersk bladpersille
1 håndfull fersk koriander
1 ts spisskummen
1 ss kikertmel (kan erstattes med hvetemel)
3-4 ss hvetemel
Salt og pepper etter smak

Ha kikertene i en food processor sammen med grovhakket sjalottløk, hvitløk og chili. "Puls" maskinen 2-3 ganger til kikertene er på størrelse med litt store korn. Tilsett urtene (på forhånd grovhakket) og smak til med krydder, "puls"  så maskinen 2 korte ganger. Rør så i kikertmelet og hvetemelet litt etter litt til massen henger sammen når du lager en ball.
La blandingen hvile i 15 min. Form så ca. 4 store ss av massen til en burger og stek til gylne på begge sider i noen ss olje.

Noen tips:
* Server i burgerbrød sammen med tomat, avocado, salat og veganese (gjerne tilsatt litt hvitløk og urter)

* Ha gjerne hjemmelagede båtpoteter til, ekstra godt er det med søtpotetbåter!

2 kommentarer :

Unknown sa...

Hei! Jeg har tenkt til å lage ganske mange, og da er det litt upraktisk å steke burgerne i en stekepanne. Er det mulig å steke dem i ovnen istedenfor, på et brett?
Hilsen Maja:-)

Unknown sa...

Hei Maja. Det er mulig ja, men du risikerer at de blir litt tørre. Kan kanskje prøve å pensle dem med olje, slik at de får den sprø skorpen. Vil også tipse om at det ikke er spesielt store burgere, hvis du lager 6 stk ut av denne mengden. Lykke til :)