Mock tuna salad / "Tunfisksalat"
3/4 dl TVP mince/granulat
1 boks artisjokkhjerter

1/2 liten løk
4 cm stangselleri
Salt og sitronsaft
3-4 ss vegansk majones
1 ss næringsgjær
1 ss soyasaus
1 liten ts riseddik
1-2 ss knust nori/algepulver
Agavesirup, salt og pepper
Legg TVPen i vann til den er myk (ca. 10 min).
Kjør artisjokkhjertene og kikertene i en food processor hver for seg på puls-funksjonen. Det holder med et par runder, da dette kun skal bli småbiter og ikke en smørje!
Løken og stangsellerien skal også hakkes opp, men dette kan du kjøre til litt mindre biter. Her pleier jeg å også ha i litt salt og sitronsaft for å gjøre løken litt mildere.
Klem vannet ut av TVPen og ha alle ingrediensene i en bolle. Smak til med nori, agavesirup, salt og pepper!
Noen tips:
* Du MÅ ikke ha TVP, men det gir som sagt mer tekstur og protein
* Du kan også fint ta bort sellerien hvis du ikke er glad i det
* Hvis du, som meg, bare har et stort noriark kjører du bare det i food processoren først, til det blir pulverlignende
4 kommentarer :
Har tenkt lenge på å lage noe lignende, men er usikker på artisjokkhjerter, men smaken blir vell bedre når det er blandet med det andre :) Ser kjempegodt ut!
Takk, Carita! Jeg synes selv at artisjokk er veldig godt. I denne oppskriften er det nokså essensielt, da det bidrar med mye av teksturen og smaken.
Et lite tips: Normalt er det nokså dyrt, men på ICA Supermarked tror jeg du får en boks til 16 kr.
Denne ser kjempegod ut Lena! Må prøve :)
Den var kjempe god! <3
Legg inn en kommentar