tirsdag 28. oktober 2014

Pastagryte

Denne oppskriften er en lifesaver på travle eller late dager. Jeg har for tiden dilla på "baseoppskrifter" som man så kan tilsette det som finnes i kjøleskapet. Det som står ramset opp under tillegg her er bare forslag. Basen smaker ok i seg selv, men blir enda bedre med litt urter i. Om du trenger en enda grundigere forklaring på hvordan man lager denne pastagryta (som strengt tatt er verdens enkleste oppskrift), kan du se på Martha Stewarts video. Har du en sautepanne eller en gryte med stor stekeflate funker det best, men du kommer unna med hvilken som helst gryte.

Pastagryte
2-3 porsjoner

Base:
150 g pasta (jeg foretrekket spaghetti)
ca. 5 dl vann
1/2 løk
2 fedd hvitløk
1-2 håndfull tomater
1 ss olivenolje

Fyll-Tillegg:
Squash
Gulrot
Sopp
Linser
TVP

Smakstillegg:
Balsamicoeddik
Basilikum
Oregano
Soltørkede tomater
Tomatpuré
Salt & pepper

Alle ingrediensene skal i samme gryte.

Skjær løken i strimler eller grovhakk, finhakk hvitløken og skjær tomatene i mindre biter (på størrelse med halve cherrytomater). Vil du ha squash eller gulrot i, går det fint å bruke et rivjern eller skjære i julienne-strimler. Sopp skjæres bare i mindre biter. Ettersom de fleste tørkede linser trenger lenger koketid enn pastaen bruker jeg alltid ferdig kokte "på boks", og tilsetter de når pasta begynner å bli al dente.

Smak til med div. "smakstillegg", tilsett det meste av vannet og kok på middels-høy varme uten lokk. Begynner pastaen å svi seg før den er ferdig, tilsetter du mer vann.

1 kommentar :

Anonym sa...

Det ser veldig velsmakende og tilfredsstillende ut. Jeg ville prøve å tilsette krem ​​og litt kremost til pastaen. Eller søt paprika og litt soyasaus for smak. Det ville være interessant. Hvis du er interessert, kan du lese nettstedet mitt, kan du lære noe nytt.