tirsdag 2. desember 2008

Fylt brød

Jeg er usikker på hvor denne oppskriften opprinnelig er fra. Jeg har i hvert fall fått den fra mamma, som for første gang lagte det til meg for en del år siden. Det er kjempegodt og greit å ha til lunsj eller med på tur!

Fylt brød

1 rundt brød (helst rundt, men ikke absolutt nødvendig)
Ca. 1 glass pesto/tapenada (jeg liker best rød pesto eller tapenada av soltørket tomater)

1 Squash
1 Rød paprika
1 Gul paprika
1 Aubergine
1 Rødløk

Marinade:
Olivenolje
Basilikum
Bladpersille
Hvitløk
Salt og grovkornet pepper


Skjær av toppen på brødet, dette skal senere brukes som lokk. Skrap så ut innmaten.

Skjær squashen og auberginen i store, litt avlange biter. Paprikaen deles i ca. 4 og klemmes flate og rødløken i tykke skiver.
Vend squash og paprika i marinaden og deretter over på grill, grillpanne eller helt vanlig panne. Det samme gjør du med auberginen. Rødløken skal direkte på pannen uten marinade.

Resten av marinaden has inni brødet i bunnen, deretter smøres pesto/tapenada på innsiden av brødet. Legg så på auberginen, paprika, squash og rød løk i lag.
På toppen smøres pesto/tapenada igjen og splash over god olivenolje.

Ta på brødlokket. Pakk brødet godt og stramt inn i plastfolie, legg trykk på innpakningen og la brødet stå i et døgn før det skjæres opp.

Noen tips:
* Om du får tak i vegansk ost, er det godt å ha med.
* Sopp er også veldig godt her, gjerne stor portobello!
* Gjerne grill paprikaen i ovnen i stedet for på panne, for å få den enda søtere.
* Miks og triks med de grønnsakene du liker selv, men prøv å få bitene så store som mulig!

3 kommentarer :

Christina Koritsi Sommer sa...

Shit!! det såg megagodt ut!

Anonym sa...

Har du lyst å bo på kjøkkenet mitt?

Anonym sa...

neinei, hengud på mitt kjøkken heller<3 hommer for life