Ingrediensene må selvsagt være rå (raw) for at sluttproduktet blir det.
Rå og sukkerfri sjokolade

Ca. 16 biter
Base:
3 1/2 ss (ca 40g) kakaosmør
1 ss extra virgin kokosfett
4 strøkne ss kakaopulver
1 1/2 strøkne ss carobpulver (også kalt johannesbrødkjernemel)
2 ss agavenektar (også kalt agavesirup)
Forslag til smakstilsetninger:
1/3 ts kanel
1 1/2 ss gojibær
2 ss mandler
Noen dryss med hav-/himalayasalt
Bland kakaosmør og kokosfett i en liten bolle. Smelt dette i vannbad, helst ikke over en kjele, men i en større bolle med varmt vann. Dette for å ha bedre kontroll over temperaturen (hvis du ikke vil lage sjokoladen rå, kan du velge metode selv).
Når alt er smeltet, blander du i resten av ingrediensene til basen og rører ut alle klumper. Hakk gojibær og mandler. Jeg liker litt store biter, men det bestemmer du selv. Bland så i smakstilsetningene.
Jeg bruker isbitbrett som former, helst de i silikon. Men du kan også helle hele blandingen i en vanlig form, for å få en sjokoladeplate. Sett formen i fryseren og nyt etter 20 min! Pass på, sjokoladen smelter ikke bare på tungen, men også i fingrene. Oppbevares i kjøleskap.
Noen tips:

* Om du ikke får tak i carobpulver kan du erstatte det med mer kakaopulver. Du får da en litt "mørkere" smak på sjokoladen.
* Agavesirup kan byttes ut med yaconsirup.
* Prøv deg fram med forskjellige smaker. Chilli er f.eks. veldig godt!
4 kommentarer :
*DEN BESTE SJOKOLADEN*
Lizzy:)
..hvor får man tak i kakaosmør??
Kakaosmør/kakaofett kan du finne på noen helsekostbutikker, okosjokolade.no, sanabona.no, iherb.com osv.
Underbart recept! Det här ska jag testa! :D Ha det bra!
Legg inn en kommentar