ca. 6 burgere
340 g kikerter (ferdig kokte)
3 1/2 små sjalottløker
3 fedd hvitløk
1/3 chili (uten frø - alt etter hvor sterkt du liker det)
1 stor håndfull fersk bladpersille
1 håndfull fersk koriander
1 ts spisskummen
1 ss kikertmel (kan erstattes med hvetemel)
3-4 ss hvetemel
Salt og pepper etter smak
Ha kikertene i en food processor sammen med grovhakket sjalottløk, hvitløk og chili. "Puls" maskinen 2-3 ganger til kikertene er på størrelse med litt store korn. Tilsett urtene (på forhånd grovhakket) og smak til med krydder, "puls" så maskinen 2 korte ganger. Rør så i kikertmelet og hvetemelet litt etter litt til massen henger sammen når du lager en ball.
La blandingen hvile i 15 min. Form så ca. 4 store ss av massen til en burger og stek til gylne på begge sider i noen ss olje.
Noen tips:
* Server i burgerbrød sammen med tomat, avocado, salat og veganese (gjerne tilsatt litt hvitløk og urter)
* Ha gjerne hjemmelagede båtpoteter til, ekstra godt er det med søtpotetbåter!
2 kommentarer :
Hei! Jeg har tenkt til å lage ganske mange, og da er det litt upraktisk å steke burgerne i en stekepanne. Er det mulig å steke dem i ovnen istedenfor, på et brett?
Hilsen Maja:-)
Hei Maja. Det er mulig ja, men du risikerer at de blir litt tørre. Kan kanskje prøve å pensle dem med olje, slik at de får den sprø skorpen. Vil også tipse om at det ikke er spesielt store burgere, hvis du lager 6 stk ut av denne mengden. Lykke til :)
Legg inn en kommentar