fredag 20. juli 2012

Mock tuna salad

Hvis du noen ganger savner litt sjøsmak, men ikke orker å lage sushi, kan dette være redningen. Om det faktisk smaker tunfisksalat aner jeg ikke, for det har jeg aldri prøvd. Oppskriften er nokså lik den Toni Fiore har på Delicious TV, men jeg tilsetter TVP granulatene for å få enda mer tekstur og litt mer protein. Nok en gang har jeg ikke noe bra tittel på norsk, så da tyr jeg til den engelske;

Mock tuna salad / "Tunfisksalat"

3/4 dl TVP mince/granulat
1 boks artisjokkhjerter
1/2 boks kikerter
1/2 liten løk
4 cm stangselleri
Salt og sitronsaft
3-4 ss vegansk majones
1 ss næringsgjær
1 ss soyasaus
1 liten ts riseddik
1-2 ss knust nori/algepulver
Agavesirup, salt og pepper

Legg TVPen i vann til den er myk (ca. 10 min). 
Kjør artisjokkhjertene og kikertene i en food processor hver for seg på puls-funksjonen. Det holder med et par runder, da dette kun skal bli småbiter og ikke en smørje!
Løken og stangsellerien skal også hakkes opp, men dette kan du kjøre til litt mindre biter. Her pleier jeg å også ha i litt salt og sitronsaft for å gjøre løken litt mildere.
Klem vannet ut av TVPen og ha alle ingrediensene i en bolle. Smak til med nori, agavesirup, salt og pepper!

Noen tips:
* Du MÅ ikke ha TVP, men det gir som sagt mer tekstur og protein
* Du kan også fint ta bort sellerien hvis du ikke er glad i det
* Hvis du, som meg, bare har et stort noriark kjører du bare det i food processoren først, til det blir pulverlignende

4 kommentarer :

Carita sa...

Har tenkt lenge på å lage noe lignende, men er usikker på artisjokkhjerter, men smaken blir vell bedre når det er blandet med det andre :) Ser kjempegodt ut!

Unknown sa...

Takk, Carita! Jeg synes selv at artisjokk er veldig godt. I denne oppskriften er det nokså essensielt, da det bidrar med mye av teksturen og smaken.
Et lite tips: Normalt er det nokså dyrt, men på ICA Supermarked tror jeg du får en boks til 16 kr.

Mari sa...

Denne ser kjempegod ut Lena! Må prøve :)

Rebekah sa...

Den var kjempe god! <3