Coleslaw er kjempegodt tilbehør til grillmat og kan varieres alt etter hva du har i kjøleskapet og hva som er i sesong. Både nykål, hodekål og rødkål fungerer bra som basis i denne oppskriften. Nok en gang er det bare fantasien som setter grenser!
Asiatisk inspirert coleslaw
Nok til mange
1 nykål (ca 500g)
2-3 gulrøtter
1/2 løk
1 grønt eple
4 cm frisk ingefær (ca. 2 ss revet)
1 lite fedd hvitløk
1-2 ts hav-/himalayasalt
1-2 ss sitronsaft
Dressing:
3 ss soyayoghurt
3 ss vegansk majones
2 ts tahini
1/2 ts soyasaus
1/2 ts agavesirup
Salt & pepper
Sitronsaft
Sesamfrø
Skjær kålen i strimler (se her hvis du er usikker på hvordan). Gulrøttene, løken og eplet kan du enten finsnitte eller rive på den grove delen på et standard rivjern. Riv så ingefæren og hvitløken på det hakket som er finere. Bland så dette sammen med saltet og sitronsaften. La dette stå til det har sunket litt sammen. Blir det mye væske i bunnen kan du godt fjerne dette.
Dressingen blander du bare sammen i en egen skål, før du så har det over salaten. Smak til slutt til med salt, pepper og sitronsaft. Pynt med sesamfrø før du serverer.
Noen tips:
* Vil du ha en mer kremet salat tilsetter du bare ekstra majones
* Hvis du har en kjøkkenmaskin som kan raspe alt for deg, er det ingenting i veien for å bruke den!
Abonner på:
Legg inn kommentarer
(
Atom
)
2 kommentarer :
Velkommen tilbake! :D For en enkel, men genial oppskrift. Skal teste ut dette til neste grilltallerken ;)
Velkommen tilbake! Du har vært savnet :) Og coleslaw har jeg aldri laget før, men denne varianten ser veldig spennende og god ut!
Legg inn en kommentar