Jeg var ingen sjokoladejente, men det var før jeg lagde hjemmelaget sjokolade! Selv om denne er sunnere enn vanlig sjokolade, vil ikke det si at du burde spise mange hver dag. Moderat inntak derimot skader ingen, ettersom sjokoladen inneholder blant annet masse antioksidanter. Ingrediensene finner du kanskje i din lokale helsekostbutikk, hvis ikke kan de kjøpes både på norske internettsider og utenlandske.
Ingrediensene må selvsagt være rå (raw) for at sluttproduktet blir det.
Rå og sukkerfri sjokolade
Ca. 16 biter
Base:
3 1/2 ss (ca 40g) kakaosmør
1 ss extra virgin kokosfett
4 strøkne ss kakaopulver
1 1/2 strøkne ss carobpulver (også kalt johannesbrødkjernemel)
2 ss agavenektar (også kalt agavesirup)
Forslag til smakstilsetninger:
1/3 ts kanel
1 1/2 ss gojibær
2 ss mandler
Noen dryss med hav-/himalayasalt
Bland kakaosmør og kokosfett i en liten bolle. Smelt dette i vannbad, helst ikke over en kjele, men i en større bolle med varmt vann. Dette for å ha bedre kontroll over temperaturen (hvis du ikke vil lage sjokoladen rå, kan du velge metode selv).
Når alt er smeltet, blander du i resten av ingrediensene til basen og rører ut alle klumper. Hakk gojibær og mandler. Jeg liker litt store biter, men det bestemmer du selv. Bland så i smakstilsetningene.
Jeg bruker isbitbrett som former, helst de i silikon. Men du kan også helle hele blandingen i en vanlig form, for å få en sjokoladeplate. Sett formen i fryseren og nyt etter 20 min! Pass på, sjokoladen smelter ikke bare på tungen, men også i fingrene. Oppbevares i kjøleskap.
Noen tips:
* Om du ikke får tak i carobpulver kan du erstatte det med mer kakaopulver. Du får da en litt "mørkere" smak på sjokoladen.
* Agavesirup kan byttes ut med yaconsirup.
* Prøv deg fram med forskjellige smaker. Chilli er f.eks. veldig godt!
mandag 28. juni 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer
(
Atom
)
4 kommentarer :
*DEN BESTE SJOKOLADEN*
Lizzy:)
..hvor får man tak i kakaosmør??
Kakaosmør/kakaofett kan du finne på noen helsekostbutikker, okosjokolade.no, sanabona.no, iherb.com osv.
Underbart recept! Det här ska jag testa! :D Ha det bra!
Legg inn en kommentar