Butternut squash-suppe

Nok til 2 stk.
1 lite gresskar eller 1/2 stor
1 medium gul løk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
7,5 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
2-3 ss soya-/havrefløte
Noen dråper liquid smoke (om du har tilgjengelig)
1/2 ts paprikapulver
Litt cayennepepper
Salt og pepper
Den letteste måten å angripe gresskaret på, er å skjære av topp og bunn. Da er det mye enklere å skrelle det. Del så gresskaret i to, ta ut frøene og det myke rundt (frøene kan du skylle, riste i panne og spise som snacks) og skjær gresskaret i terninger (ca. 1cm3).
Ha olivenoljen i en gryte, grovhakk løken og press/hakk hvitløken. Stek alt på middels-sterk varme i ca. 7 min, eller til gresskaret er så mørt at det lett deles med stekespaden.
Tilsett grønnsaksbuljongen og vannet, og la det så koke opp. Nå må suppen i en blender/food processor til den er uten klumper (vær forsiktig!) eller så kan du bruke en stavmikser rett i gryten. Etter dette er det bare å smake seg frem med de andre ingrediensene, og så er du ferdig!
Noen tips:
* Server med hvitløksbaguetter eller brød.
* Om du har rester av gresskaret er det kjempegodt som tynne "potetbåter" i ovnen!
4 kommentarer :
Så bra! Loppefrø får fart på sakene, veldig greit :) Kjempenydelig blogg du har, skal følge med her!
Ha en fin torsdag :)
Dêt skal jeg prøve! Takk for tips:)
Nammmi!!! :D
Vegansk matblogg, så utrolig flott! Skal følge deg. :)
sv: Kakaomasse har jeg ikke noen erfaring med, kanskje det gjør noe med konsistensen?
Legg inn en kommentar