Mandelmelk

Ca. 8 dl ferdig melk
2,5 dl mandler (helst bløtlagt over natten)
7,5 dl vann
1/2 vaniljestang eller vaniljesukker (smak deg til mengden)
2 ferske dadler (droppes om du bruker vaniljesukker)
En klype havsalt
Ha nøtter og halvparten av vannet i en (helst litt kraftig) blender, og kjør den på full styrke til mandlene ikke blir mer opphakket. Tilsett resten av vannet og kjør så det får blandet seg.
Sil denne blandingen over i en bolle. Klem ut så mye av væsken som du klarer. Mandelmassen som blir igjen kan du spare og ha i cookies e.l. Skyll blenderen så det ikke ligger igjen mandelbiter.
Hell så halvparten av melken tilbake i blenderen og tilsett resten av ingrediensene, husk å ta ut steinen fra dadlene! Og kjør til alt er godt blandet før du tilsetter resten av melken.
Noen tips:
* Det kan være lurt å koke den beholderen du skal oppbevare melken i, slik at det er så få bakterier som mulig igjen.
* Denne melken er veldig fin til varm sjokolade, baking, frokostblandinger og å drikke rent. Jeg har enda ikke prøvd å lage sauser o.l. med den, men da tipper jeg det kan være en fordel å droppe dadlene og vaniljen.

* Husk å rist flasken før du heller ut melken, da "massen" samler seg litt i bunn.
* Prøv gjerne samme metode med andre nøtter. Jeg har selv noen macadamianøtter som bare venter på å bli melk.
* Om du bruker litt mindre vann får du en mer fløteaktig konsistens.
* Legg restene av vaniljestangen i en beholder med sukker, så har du skikkelig vaniljesukker til neste gang!
2 kommentarer :
Denne melken var veldig god - takk for oppskriften!
For en fantastisk idè! Og ikke minst en glimrende blogg!
Legg inn en kommentar