Kokosmakroner
2,5 dl kokosmelk
0,5 dl sukker med vanilje (eller tilsett ekstra vaniljesukker)
En klype salt
2 toppet ss hvetemel
200 g usøtet kokos
Forvarm ovnen til 175*C og gjør klar et stekebrett med bakepapir.
Kok opp kokosmelk, sukker og salt. Sikt i hvetemelet mens du rører/visper godt, her gjelder det å unngå klumper! Ta gryten av varmen og tilsett kokosen.
Legg så ut "klumper" med deigen på stekebrettet, de skal være litt større en det du får plass tili en teskje. Stek på midterste rille i 16 min eller til så og si alle er gyldne. La dem bli avkjølt før du smaker, de er ganske gooey rett fra ovnen. Etter de er avkjølt bør de oppbevares i en lufttett beholder.
Noen tips:
* Kokosmakronene kan lages sukkerfrie ved å erstatte sukkeret med 2 ss agave-/yaconsirup eller annet søtningsmiddel.
* Tilsett gjerne mer søtningsmiddel om du liker de ganske søte.
* Det kan være lurt å lage dobbel porsjon :)
1 kommentar :
Kokos makroner er digg! Lagde mandel makroner før julaften, ble ikke såå aller verst :)
Legg inn en kommentar