Og angående marsipanlokket; jeg anbefaler ikke å kjevle ut selv! Neste gang biter jeg i det sure eplet og betaler ekstra for å få jobben gjort.
* Oppdatering 21.02.2012: Jeg ser nå at Alpro sin kremfløte har begynt å komme i butikkene. Jeg synes selv at dette er et mye bedre produkt enn feks de vispbare havrefløtene og Odense Erlet, og ikke minst mye billigere enn sistnevnte.
Marsipankake med jordbær
Bunn:
4 dl hvetemel
1 1/2 dl sukker
2 ts bakepulver
5 ss vegansk smør
2 dl soya-/havremelk
Fyll/Pynt:
Melis
75 ml vegansk vaniljesaus
1 kurv jordbær
3 1/2 dl Odense Erlet fløtestabilisator
1 stk marsipanlokk (eller 500gr marsipan som kjevles ut)
Sett stekeovnen på 175*C og smør en rund form på 22 cm i diameter. Du kan også strø litt sukker i bunnen og på kantene, slik at kaken slipper enda lettere.
Bland de tørre ingrediensene til bunnen, mens du smelter smøret. Etterpå blander du det tørre med smøret og melken, og så helles alt i formen.
Bunnen skal stekes på nederste rille i ca. 40 minutter. Etter 40 minutter stikker du en pinne i midten av kaken, om det henger deig på må den stekes litt til. Avkjøl bunnen på en rist.
Del bunnen i to (gjerne i tre, hvis du får til det. Jeg gjorde ikke..) med en brødkniv og sett den nederste delen på et kakefat. Hell over halvparten av vaniljesausen og la den trekke inn i bunnen. Pisk fløtestabilisatoren med litt melis (her må du smake til selv, den bør ikke være for søt) og dekk bunnen med et lite lag. Rens jordbærene, del halvparten av dem i to og fordel dem utover kremen. Dekk så jordbærene med litt ekstra krem før du legger på den andre delen av bunnen.
Hell resten av vaniljesausen over toppen, pass på at det trekker inn! Nå tar du resten av kremen og dekker hele kaken, både topp og sidene slik at marsipanlokket sitter på. Om du ønsker å dekorere kaken slik jeg har; legg en sirkel av matpapir (like stor som ønsket åpning) på toppen av kremen. Etter at du har lagt på lokket og klappet det på plass, skjærer du ut "pizzastykker" fra midten til enden av matpapiret. Så ruller du hvert "pizzastykke" tilbake og fisker opp matpapiret.
Skjær opp resten av jordbærene og dekorer kaken. Dryss gjerne på litt melis rett før servering.
5 kommentarer :
For en flott kake, Lena:)
Klem Lizzy
Mmm, den ser jo perfekt overdådig og lekker ut!
Og helt vegan, jeg er imponert!
Den så deilig ut. Må prøve den en gang, er veldig glad i marsipan. Husker jeg like å spise marsipankake, bløtkake var jeg aldri spesielt begeistret for.
jeg eeeelsket marsipankake, og har så lyst til å lage denne.. men jeg skjønner ikke hvordan den er vegansk da den har marsipanlokk... (marsipan har vell egg i seg? eller finns det typer som ikke har det?)
Hei Siri,
Det meste av marsipan til baking er faktisk uten egg. Men det er alltids greit å sjekke innholdsfortegnelsen :)
Legg inn en kommentar