onsdag 8. juli 2009

Rød pesto

Etter en utrolig lang pause er jeg smålig tilbake igjen i blogg-verden. I disse dager har jeg lite å gjøre, ettersom jeg er ferdig med skole og har enda ikke funnet en jobb, og dermed griper jeg muligheten til å dele en av mine favoritt pestoer med dere. Oppskriften er ganske basic, men den kan brukes til utrolig mye!

Rød pesto

1 glass soltørkede tomater (ca. 120 gr)
2-4 ss pinjekjerner
1 fedd hvitløk
1-2 ts basilikum
1 ts persille
Noen dråper sitron/balsamico eddik
Salt og pepper
Olivenolje (eller oljen de soltørkede tomatene ligger i)

Du tar enkelt og greit ut de soltørkede tomatene fra oljen med en gaffel eller lignende, og legger dem i en food processor sammen med de andre ingrediensene, utenom olivenoljen. Miks dette sammen til det blir en slags "paste" og tilsett olje til du får ønsket konsistens. Noen liker pestoen sin mer flytende, andre mer fast..

Noen tips:
* Kan brukes til f.eks.: Fylt brød, pastaretter, som pålegg, til focacciabrød, "dressing" i salater og til pizza, kun fantasien setter grenser.
* Om du ikke har en food processor eller lignende kan du prøve å hakke ingrediensene så smått som mulig og mose dem sammen i en morter eller en bolle.

6 kommentarer :

viva leng sa...

JELI GODT

Helen sa...

Den ska eg laga en dag! :) Godt tips t ka an e veldig god å ha t?

Unknown sa...

Jeg bruker den mest som pålegg på brødskiver, men om du gjør den litt tynnere (tilsetter en god del olje) er den veldig god som dressing i salater eller som "saus" i pastaretter. Rød pesto (og all annen pesto) er også godt på pizza, feks i stedet for tomatsaus.

VeggieJonas sa...

Välkommen "tillbaka" Lena. :)
Är det inte dags nu att lägga in VeggieToppen-koden så att du kan lyfta lite på topplistan?
Har du tappat bort den så finns den i din admin på http://www.veggiemind.com/veggietoppen/index.php?a=user_cpl.

Om du inte vet hur du lägger in den så finns här info en bit ner.http://www.veggiemind.com/veggietoppen/index.php?a=page&id=om_veggietoppen

Intressant recept på pålegg, det ska jag prova.

/ Jonas

Marte sa...

Fant nettopp bloggen din. Kjekt med en norsk vegansk blogg. Fikk lyst til å blogge litt selv også nå. Flere fine oppskrifter her ser jeg:=)

Adele sa...

Du må jo fortsette å blogge, dette er kjempeinspirerende! :D