Det er egentlig ikke noe spesielt med denne quichen, men jeg liker quiche og lager det ofte, så derfor tenkte å legge den ut. Jeg har prøvd forskjellige typer fyll, både tofu-varianten og NoEgg + fløte varianten, og har kommet frem til at jeg best liker en god blanding.
Uheldigvis er det ganske mørkt i Norge om høsten, i hvert fall når jeg lager mat. I tillegg har jeg ingen ekstern blits til kameraet mitt, så bildene blir av ganske lav kvalitet siden jeg også er lat og har et dårlig stativ for denne type bruk. Noe sier meg at jeg burde investere i et bedre. Uansett, her er oppskriften...
Quiche med grønnsaker
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0ZNXAOMvaiKL9uoXbGk1agVXcvgLKXbcJrw0meFL9AzOWtqHvKO171i3Ts6fxAttJe8L72-7hbFXYA40hHd6xkRYtJYJdfDJ_QCKl1D3mKB-0MaNqCdhdxZfNmfCnKWM342jeB18UMuw/s320/IMG_2438_21.jpg)
Nok til ca. 4 stk
1 stk Maizena paideig
3/4 blokk med tofu
1 dl soyafløte
2 ss rismelk/soyamelk
2 ts NoEgg
200 gr sjampinjong
1 squash
1 paprika
1/2 løk
1/2 boks mais
1/2 boks bønner (de bønnene du selv liker, kidneybønner feks)
1 fedd hvitløk
2 tomater
Salt og pepper
Sett ovnen på 200*C.
Lag paideigen slik som det står på pakken og legg i en paiform, eventuelt rund kakeform.
Bland tofu, soyafløte, rismelk og NoEgg i en blender til den er uten klumper.
Skjær grønnsakene i biter og stek dem (to og to grønnsaker om gangen) i ca. 2 min med krydder. Når de er ferdig stekte, legg dem i en bolle og hell tofu-miksen i. Bland det sammen og hell det over i paideigen.
Helt til slutt legger du skivede tomater på toppen og slenger den i ovnen i 30 min.
Noen tips:
* Server gjerne med hvitløksbaguetter og salat.
3 kommentarer :
kor e tullebildeneneeee :(
(ps. lett var det konge godt)
Åkei, jeg skal gi middagspai et nytt forsøk. Hvor kjøper du tofuen din?
Jeg kjøper tofuen på Norvina i Stavanger, eller den ved Claes Ohlson (?) på Kvadrat. <- Den siste har de to typer, både vanlig fast og frityrstekt, som er veldig ok.
Legg inn en kommentar