tirsdag 21. oktober 2008

Pasta med tomat- og urtesaus

Når jeg lager mat er det meste sånn ca., så ta målene med en klype salt og gjør som du vil. Men jeg vet at første gangen du lager en rett er det ok å ha noe å forholde seg til, syns i hvert fall jeg.
Denne oppskriften er på en måte en veganisert versjon av en rett jeg så på
The Rachael Ray show (klikk på linken for å se original oppskrift). Denne retten er kjempegod og lett å lage! Du trenger bare å slenge ingrediensene i panna, og så vente litt.

Pasta med tomat- og urtesaus
4 (store) porsjoner

400 gr pastaskjell (gjerne fullkorn)
280 gr seitan
500 gr cherrytomater
1 boks maiskorn
2 ss olivenolje
3 fedd hvitløk
2 ss basilikum (frisk eller tørket er opp til deg)
2 ss parsille (det samme gjelder her)
1 ss rosmarin (og her)
Salt og pepper
Litt sitronsaft

Kok pastaen slik det står på pakken (ikke for lenge slik jeg pleier å gjøre). Ofte 10 min med litt salt. Når den er ferdig slår du av vannet i et dørslag og lar den ligge der til sausen er ferdig.

Varm opp ca. 2 ss olivenolje i en forholdsvis stor og dyp panne på lav-medium varme. Jeg pleier å dekke bunnen med olje, slik at det er et lite lag over hele. Ha i finhakket eller presset hvitløk og la det surre i ca. 1 min.

Skjær opp seitanen og sleng den oppi med hvitløken. Sett platen på litt høyere varme og tilsett maisen om du liker den litt stekt (hvis ikke venter du). Etter ca. 2 min tilsetter du cherrytomatene, urtene, sitronen og krydderet. La det stå til tomatene sprekker og frigjør saften, slik at det blir en saus.

Helt til slutt tilsetter du pastaen, blander godt og serverer.

Noen tips:
* Du kan gjerne tilsette en splæsh hvitvin sammen med tomatene om du ønsker det, eller vegansk fløte for å få mer fylde.
* Seitan kan du få tak i hos orientalske butikker under navnet Mock Chicken/Duck eller på helsekosten. Det kan også erstattes med aroma sopp.
* Jeg pleier å toppe retten med ristet pinjekjerner og oliven helt i slutten.

10 kommentarer :

Anonym sa...

damn, dette frista ganske mye nå merker jeg!

viva leng sa...

rachel ray er helt konge, meen litt saiko. kan ikke bloggen din hete det heller? "a love tribute to rachel ray"

do it!

Heidi sa...

Det hørtes godt ut!
Jeg klarer ikke å se på Rachael Ray lenger, hun bruker så overveldende mange animalske ingredienser - i alt!

viva leng sa...

...nå er det lenge siden du har oppdatert. dårlig start ;P

Anonym sa...

Eg bler stressa av Rachel Ray, hu e ikkje någe kule.

Denne oppskriftå e derimot sykt bra! Eg testa an ut, an va lette å laga, og det smakte veldig godt!

Props te Lena!:)

Anonym sa...

Takk for en interessant blogg

emilie sa...

må man bruke seitan i pastaretten?

Unknown sa...

Hei Emilie!
Det er absolutt ikke nødvendig. I stedet kan du godt bruke sopp (feks aroma sopp) som du skjærer i 5mm tykke skiver.

Anonym sa...

Lagde denne til ungene, det blei mye spising med "heste" tenner for å si det sånn - anbefales ikke. Kanskje om det blei kutta ut Mock-duck og rosmarin og mais så kunne det gått.

Unknown sa...

Hei Anonym!
Dette er vel gjerne ikke en typisk barnerett, så jeg kan se for meg det. Men der er jo godt du har funnet ut hva som kan fungere om du lager det igjen ;)