tirsdag 16. mars 2010

Hummus

Dette er en ganske basic oppskrift på hummus, som er grei å kunne og lett å prøve seg fram med. Jeg bruker hummus til dip, dressing til falafel, på brød osv. En ganske allsidig "siderett" med andre ord.

Hummus

Ca. 240 gr kikerter (1 boks, eller ferdig bløtlagt og kokte)
Ca. 1/2 dl vann
1 1/2 ss sitronsaft
2 ss tahini (finnes i orientalske butikker)
1 1/2 ss olivenolje
1-2 fedd hvitløk
1/2 ts spisskummen
Salt og pepper
Cayennepepper

Ha alt, bortsett fra olivenoljen, i en foodprocessor (eller blender, men da må du kanskje ha mer vann) og tilsett vannet litt og litt, til du får ønsket konsistens. Jeg liker best når den er "smørbar", slik at den både kan brukes på brød og henger fast på grønnsakene som dippes. Ha så over i en skål og hell olivenoljen over.

Noen tips:
* Sorte bønner og grillet paprika er også veldig godt oppi hummus, i tillegg til kikertene.
* Hummus er veldig godt sammen med avocado i wrap.
* Prøv deg gjerne frem med paprikapulver, persille og div. for å få din egen vri på hummusen.

* Du kan selvfølgelig også bare ha olivenoljen i foodprocessoren sammen med alt det andre.

1 kommentar :

Mjuuugly sa...

Namnam, må få fingeren ut å få testa hummus!